Sirop din muguri de brad

de Adi in Sirop / Compot, 11 Iun 2014 | 2166 vizualizari

 

Pentru ca am fost in inima muntilor, unde bradul e la el acasa, am cules muguri si mi-a revenit mie sarcina sa fac si siropul.
Nu de altceva, dar Meri era ocupata cu alte treburi gospodaresti.
Deci eu am cules mugurii, eu am facut siropul si tot eu il voi savura cu apa minerala.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr muguri de brad
  • 1500 ml apa
  • 1200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad:

Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg.


Se pun intr-un vas si se acopera cu apa.


Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora.


Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara lichidul printr-un tifon si se storc bine mugurii de brad din acel tifon pentru a nu pierde niciun strop din sucul lor.


Cantitatea rezultata se masaoara si se pune zahar in functie de rezultatul masuratorii(la 1 L lichid se pune 1 Kg zahar).


Se pune siropul + zaharul din nou la fiert si se lasa pana cand incepe sa se ingroasa ca un gel. Se va incerca din timp in timp luand sirop in lingura si lasandu-l sa se raceasca.


Eu l-am fiert o ora la foc mediu.


Spre finalul fierberii se adauga si zeama de lamaie.


Dupa stingerea focului se sterilizeaza sticlele si se pune siropul fierbinte in ele.


Se infileteaza capacele si se lasa sticlele in cuptorul deja incalzit in timpul sterilizarii, pana se racesc definitiv.


Au rezultat doua sticle de 750 ml.


Este foarte aromat si frumos colorat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

cristeena20 1

16.06.2014, 16:24

Trebuie sa fie tare bun!!! bravo pentru prima reteta

Ela68 1

16.06.2014, 16:39

chiar si culoarea e interesanta !

Bunica 1

06.07.2014, 23:28

Abia acum am vazut ce sirop bun ai facut! Pana nu-l gust, nu ma pronunt))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad, varianta la cald