Somn la cuptor

de Panacris in Peste, 23 Iun 2013 | 19586 vizualizari

 

Un pește deosebit de apreciat la Casa Pană! ;)

 

INGREDIENTE

  • somn 1 bucat de cca 3000 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • sos de soia,
  • vin alb sec cca. 300 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor:

Somnul se curăță de intestine, apoi cu un burete de sârmă se freacă bine pielea, pentru a se scăpa de negreală.

Se asezonează cu sare, piper, rozmarin, sos de soia și ulei de măsline, se pune într-o tavă mare, apoi se dă la cuptor neacoperit cca. 30 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se adaugă vinul, se acoperă și se lasă la înăbușit, la foc mic cca. 15 minute.

Se servește fierbinte alături de orez și legume chinezești. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lorra 1

23.06.2013, 22:17

Papa buna

diaconta 1

23.06.2013, 22:20

Trag si eu un pui de somn intre timp )))))))

Rocsi 1

23.06.2013, 22:20

Mai eu acum ceva anisori mancam peste, bine ca somn nu am mancat niciodata, dar ultima data cand mi-a fost rau doar de la mirosul de peste mi-am creat o stare atat de rea ca din acea zi nu am mai mancat niciodata si am probleme si cand simt doar miros Ma stramb in fel si chip si tot zic vai ce puteeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi