Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

de Rocsi in Somon, 25 Mar 2013 | 18005 vizualizari

 

Daca tot astazi este dezlegare la peste am venit si eu, asa mai pe seara, cu un preparat din peste foarte usor.Eu nu sunt mancatoare de peste, desi am fost, insa l-am pregatit pentru mama.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata somon
  • 2 felii lamaie
  • 1 felie portocala
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita ierburi aromatice
  • 1 varf lingurita chilli pudra
  • cateva boabe de piper
  • 1 ceapa verde mica
  • 1 canita orez
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez:

Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie.

Intr-un recipient stoarcem zeama de la felia de portocala si de la o feliuta de lamaie. Adaugam uleiul de masline, ierburile aromatice, pudra de chilli si amestecam bine pana obtinem un sosulet.

Presaram putina sare pe ambele parti ale pestelui, apoi luam sosul cu citrice ce l-am pregatit mai sus si il masam bine. Infingem cateva bobite de piper, il acoperim si il dam 20 de minute la frigider sa ia din toate aromele. Incingem o tigaie grill si rumenim somonul pe ambele parti.

Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Intr-un ceaunel punem uleiul la incins, adaugam ceapa verde si o inabunim 1 minut. Punem 3 canite de apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul, pe care mai intai il spalam bine. Condimentam cu sare si piper dupa gust si patrunjelul uscat. Lasam sa fiarba la foc potrivit, il gustam si cand este facut il dam deoparte.

Asezam pe un platou bucata de somon, orezul decorat cu o felie de lamaie si este gata pentru servit.

Pofta buna! Nu uitati sa serviti alaturi de un vin rosu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon aromatizat