Somon cu orez si salata

de simona72 in Somon, 1 Feb 2013 | 1489 vizualizari

 

Reteta mea simpla, usoara si rapida de somon...

 

INGREDIENTE

  • 3 medalioane de somon sau file
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • orez basmati 1 punguta
  • 3 rosii
  • un castravete
  • un avocado
  • o ceapa rosie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu orez si salata:

Pestele spalat si curatat, taiat file sau medalion, se usuca cu servetele de bucatarie de surplusul de apa. Se pune sare, piper proaspat macinat, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se da la frigider si se lasa cel putin jumatate de ora. Intr-o tigaie gril bine incinsa, se prajeste pestele cite 5 minute pe o parte si 5 pe alta. In timpul prajirii mai stropim pestele cu zeama de lamaie.


Punem un litru de apa la fiert cu putina sare, iar cind aceasta fierbe punem o punguta de orez basmati. Lasam 10-11 minute la fiert, scoatem punga cu o furcutita, lasam putin sa se scurga si o punem intr-o forma rotunda in farfurie alaturi de peste. Taiem legumele pt salata, adaugam sare si piper dupa gust, zeama de lamaie si ulei de masline peste salata. Le amestecam pe toate si servim salata alaturi de peste si orez. Este o masa super usoara si gustoasa si desigur sanatoasa....


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu orez si salata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

02.02.2013, 10:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.