Somon cu sos de sardine

de mamaieelena in Somon, 17 Ian 2013 | 1224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de file de somon
  • 1 avocado
  • 200 g paste proaspete
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • 1 lingurita unt
  • Sos;
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita faina
  • 70 ml lapte
  • 3 lingurite smantana de consum
  • 5 fasii de sardine( sarate la borcan)
  • 2 lingurite pesto
  • piper
  • zeama da la 1/2 de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de sardine:

Pestele taiat la grosimea de 1,5 se da cu sare si piper putin si se pune in unt in tigaie, se vor praji pe ambele parti si se scoate pe farfurie. In aceeasi tigaie se pune faina si se desface cu lapte obtinanadu-se astfel o ciulama. Intr-un castronel se pune smantana cu pesto, galbenusul de ou ,piper si se pune peste ciulamaua din tigaie amestecand pe foc toate pana da un clocot. Se da deoparte si se pune sardina taiata marunt si zeama de lamaie. Pastele se pun la fiert cu putina sare ,se scurg cand sunt gata si se pune ulei de masline deasupra. Noi am mancat su cu avocado alaturi stropit cu zeama de lamaie


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Pestele nu se tine mult la foc trebuie lucrat repede ca sa ramana suculent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:15

bun

merisor 1

17.01.2013, 21:09

Place!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Rulada de branza cu somon