Somon cu sos de sardine

de mamaieelena in Somon, 17 Ian 2013 | 2064 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de file de somon
  • 1 avocado
  • 200 g paste proaspete
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • 1 lingurita unt
  • Sos;
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita faina
  • 70 ml lapte
  • 3 lingurite smantana de consum
  • 5 fasii de sardine( sarate la borcan)
  • 2 lingurite pesto
  • piper
  • zeama da la 1/2 de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de sardine:

Pestele taiat la grosimea de 1,5 se da cu sare si piper putin si se pune in unt in tigaie, se vor praji pe ambele parti si se scoate pe farfurie. In aceeasi tigaie se pune faina si se desface cu lapte obtinanadu-se astfel o ciulama. Intr-un castronel se pune smantana cu pesto, galbenusul de ou ,piper si se pune peste ciulamaua din tigaie amestecand pe foc toate pana da un clocot. Se da deoparte si se pune sardina taiata marunt si zeama de lamaie. Pastele se pun la fiert cu putina sare ,se scurg cand sunt gata si se pune ulei de masline deasupra. Noi am mancat su cu avocado alaturi stropit cu zeama de lamaie


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Pestele nu se tine mult la foc trebuie lucrat repede ca sa ramana suculent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos de sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:15

bun

Merisor 1

17.01.2013, 21:09

Place!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

Salau cu gremolata si orez

ieri la 10:21

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crema de branza cu somon