Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure

de Sylvia in Somon, 16 Oct 2011 | 6596 vizualizari

 

Va prezint o mancare extrem de usor de realizat dar de efect : somon acompaniat de orez cu ciuperci de padure.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 2 bucati de filé de somon de 150-180 grame ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • ierburi aromate uscate ( al meu are ceapa si ustoroi uscat, cozi de arpagic, marar si alte ierburi aromate uscate) ,
  • sare mare si piper proaspat macinate,
  • orez cu bob lung,
  • o lingura de unt,
  • 150 grame de amestec de ciuperci de padure ( al meu a fost congelat si avea hribi, galbiori, champinioane de padure ) .
  • Fond de legume.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure:

 Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul.

  Se pune o folie alimentara peste somon si se lasa macar timp de 30 minute la frigider sa se patrunda de arome. Garnitura se prepara simplu, se topeste untul si se adauga ciupercile de padure taiate un bucati potrivite ca marime. Dupa cateva minute adaugam orezul si o cana de fond de legume ( puteti sa inlocuiti cu apa simpla sau apa in care ati dizolvat un cub cu aroma de legume , eu nu folosesc aromatizante sintetice fac eu cuburi de legume sau fond de legume) . Lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute in functie de timpul de fierbere al orezului si daca mai trebuie completam cu apa, la final trebuie sa avem un orez fara sos.

Somonul se face la gratar intr-o tigaie neaderenta eu am folosit o tigaie tefal. Se serveste somonul cald acompaniat de garnitura de orez, pe care eu l-am montat cu un patrat de inox de montaj si poate fi acompaniat de o salata verde . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

17.10.2011, 17:32

Super bun

Sylvia 1

17.10.2011, 20:57

Multumesc de laude va servesc cu o portie virtuala

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:13

Un meniu cu peste , foarte elegant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez