Sos caramel

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 5185 vizualizari

 

Mi-a ramas frisca dupa sarbatori pe care n-am folosit-o,si m-am gandit sa fac ceva din ea in loc sa ramana uitata prin frigider. Si,gandindu-ma ce sa fac,mi-a venit si ideea. Sos caramel....Se pastraza bine si-l pot folosi la diverse ocazii. Sau,doar cand am pofta de ceva dulce si cremos.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 2 cani zahar(de preferat brun)
  • 1 cana frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte repede deoarece se intareste zaharul la adaugarea friscai.(nu am incercat sa incalzesc putin frisca)

Se lasa la racit amestecand din cand in cand pt o compozitie neteda. Cand inca mai este cald se pune intr-un borcan care se pastraza la frigider. Inainte de folosire se incalzeste sosul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

13.01.2014, 19:49

JulyCris 1

13.01.2014, 23:00

2014,multumesc! voi incerca si asa

Ina 1

18.01.2014, 13:45

delicios, sosul! Bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!