Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Un sos foarte ușor de făcut, rapid și dulce-acrișor, foarte bun la: fripturi, pește, grătar și mai ales la carnea de pui.
Există multe genuri de sos de muștar, unele cu maioneză (ceea ce eu am vrut să evit, deși îmi place!), altele cu muștar dulce (ceea ce îndulcește prea mult sosul), dar eu l-am experimentat și preparat pe acesta, care mi s-a părut foarte bun și potrivit pentru carnea preparată la grătar.
Se mixează muștarul cu mierea de albine.
Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă.
Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic) și se mixează până ce se obține o emulsie fină.
Se dă sosul la frigider 10-15 minute, înainte de servire.
1
Folosiți muștar clasic de calitate, dacă se poate, de Dijon.
2
Muștarul dulce va îndulci prea mult sosul, ceea ce l-ar putea face mai puțin plăcut.
3
În loc de zeamă de lămâie, puteți folosi oțet balsamic.
4
Țineți sosul 10-15 minute la frigider, înainte de servire.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult