Sos de usturoi facut in casa

de FlaviaD in Clasice, 19 Aug 2013 | 9340 vizualizari

 

Sosul acesta a aparut cu ocazia meselor luate in familie. Pentru ca anumite tipuri de mancaruri ar fi mers la fix cu un sos de usturoi, era cazul sa avem un sos de usturoi veritabil la masa. Si pentru ca dintotdeauna nu mi-au placut nici sosurile si nici mancarurile din comert, trebuia sa pot concepe eu ceva care sa fie si bun, si sanatos si pe gustul meu. Mai nou este si pe gustul degustatorului de serviciu :D

 

INGREDIENTE

  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingura de smantana
  • -1 lingura de lapte batut
  • -condimente (sare, piper alb, busuioc, oregano, patrrunjel proaspat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi facut in casa:

Ca sa fac sosul am luat o capatana de usturoi, am curatat-o si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei. Intr-un castron am amestecat usturoiul zdrobit cu smantana si lapte batut pana ce s-au omogenizat. Apoi am adaugat un praf de piper alb, sare, oregano, busuioc proaspat – daca avem, daca nu si uscat, si patrunjel proaspat. Daca doriti, pentru un plus de aroma se poate adauga si marar proaspat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi facut in casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Cris2711 1

20.08.2013, 00:41

este cel mai bun

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:38

FlaviaD 1

20.08.2013, 16:05

Va pup si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

Batoane energizante cu musli

de Rocsi 9

ieri la 20:39

RETETA RECOMANDATA
Sos fin de usturoi cu mustar