Sos pentru friptura

de diaconta in Sosuri, 13 Aug 2011 | 8830 vizualizari

 

Imi place friptura alaturi de un sos delicios.Asa ca m-am gandit sa fac un sos din legume multe ,dar mai consistent.S-a potrivit de minune cu ceafa de porc,dar eu acest sos pentru friptura l-as manca si asa singurel la cat este de bun.

 

INGREDIENTE

  • morcovi(eu am pus vreo 5 buc)
  • o telina mica
  • 2 buc ceapa
  • o gulie
  • 3 buc patrunjel radacina
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mai mare
  • ardei rosu
  • leustean,patrunjel,marar
  • frunza de telina
  • sare,piper
  • ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 2 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru friptura:

Preparare sos pentru friptura:


Zarzavaturile se curata si se taie marunt.Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel si ceapa.


Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune ceapa taiata la calit.Se adauga apoi restul zarzavaturilor.Se pune putina sare si se lasa pana cand acestea incep sa se inmoaie putin.Se pune apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga usturoiul zdrobit,rosia despielitata taiata cubulete ,ardeiul rosu , frunza de telina si leusteanul.Adaugam si piperul.


Amestecam o lingura de amidon cu doua linguri de smantana.Adaugam cate putin sos cald pana cand incalzim si amestecul de smantana.Il punem peste sosul pentru friptura si amestecam.


La final adaugam patrunjelul si mararul.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

nina46 1

25.08.2011, 12:20

ce cauta leusteanul in sos ? asta se pune doar la ciorbe !!!!????

gaby_duceag 1

25.08.2011, 13:12

no, ca nu-i chiar asa
uite, o alta dovada scrisa:
http://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-porc-cu-pasta-de-leustean-7839.html

in bucatarie nu exista legi, asta e tot farmecul; te poti juca si poti opta pentru tot ce doresti atata timp cat nu prepari o reteta originala cu ingrediente fixe

diaconta 1

25.08.2011, 22:24

@Gaby,mersi
@Nina,ce trist ar fi daca nu ne-am abate de la reguli

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos pentru friptura