Spaghete cu sos de spanac

de La Ancuta in Spaghete, 24 Sep 2012 | 6872 vizualizari

 

Ca de obicei, atunci cand ma grabesc apelez la paste. La fel am facut si de aceasta data. A rezultat cat ai clipi o mancare buna, buna ;).

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • busuioc
  • ~500 g spanac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de spanac:

Pastele le fierbem in apa cu sare iar apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.
Separat fierbem spanacul iar apoi il scurgem si il tocam marunt.

Intr-un vas punem untul la topit. Dam de pe foc, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam laptele in fir subtire si amestecam pana se desface compozitia. Punem pe foc si lasam putin sa fiarba. Condimentam cu sare si piper.

Adaugam spanacul si busuiocul si lasam sa dea 2-3 clocote.
Inainte de a stinge focul adaugam usturoiul pisat.

Turnam sosul peste spaghete si amestecam pana cand pastele sunt bine acoperite cu sos.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu spanac si usturoi