Spaghetti Carbonara

de AnaDavid in Paste, 8 Ian 2019 | 3220 vizualizari

 

Prima carbonara a fost realizata în 1944 in Lazio.

Imaginația unui bucatar din Roma si ingredientele disponibile pentru soldati americani a facut ca astazi in intreaga lume sa gustam aceast preparat divin.

Rezultatul a fost prototipul Spaghetti alla Carbonara: ouă, bacon și brânză.

Este cel mai cunoscuta reteta de paste fara discutii dar nu toti stiu sa pregatesca o carbonara adevarata.

Este simplu de facut si destul de rapida ca preparat,asa ca sa vedem impreuna lista ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr Spaghetti
  • 5 oua
  • 50 gr pecorino Romano
  • 50 gr unt
  • 100 gr bacon cubulete (crud uscat)
  • Sare si piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara:

Pentru inceput punem pe foc 4 l de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam 4 lingurite cu sare.
Fierbem pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Personal scot pastele din fiert 1-2 minute mai devreme. Este bine sa tinem deoparte 1 polonic din apa unde am fiert pastele.

Intre timp separam galbenusurile de albusuri, folosim 4 galbenusuri si 1 ou intreg, adaugam jumate din pecorino si amestecam cu furculita pana devine un mixt omogen.
Intr- o tigaie punem baconul si o lasam pana devine crocant.
Adaugam pastele fierte peste bacon, adaugam untul si amestecam pana sa topeste untul, luam tigaia de pe foc.
Adaugam peste paste compozitia de oua si pecorino amestecand repede. Cu siguranta este nevoie de 1-2 linguri de apa calda din pastele fierte, adaugam si amestecam in continuare. Asa devine totul mai cremos si matasos.


Servim imediat adaugand peste piper negru si pecorino sau parmezan ras.

Place foarte mult si varianta cu smantana. Sunt zile cand vreau sa mananc Carbonara, dar nu vreau sa simt gustul de oua, adaug smantana peste bacon cand el devine crocant, putem sa gustam si aceasta varianta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti carbonara