Spanac cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 20 Mar 2014 | 3221 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac (curatat si uscat)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml lapte dulce
  • 200 gr smantana
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceapa uscata
  • 50 gr unt
  • sare dupa gust

Pentru servit (pentru o portie):

  • 1 ou
  • rondele de ardei gras rosu/verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu smantana:

Spanacul, curatat in prealabil, se pune pentru aproximativ 15 minute intr-un vas cu apa clocotita. Il asezam apoi intr-o sita si il lasam sa se scurga bine de apa, dupa care il taiem marunt. Intre timp tocam ceapa si ardeiul gras si le calim in cele 50 gr de unt.


Adugam spanacul si laptele dulce si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana scade suficient. Saram dupa gust, adaugam usturoiul pisat si smantana, omogenizam si fierbem pana ce da in clocot. Se serveste cu un ou prajit printre rondele de ardei gras.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

simona72 1

21.03.2014, 11:07

Pe placul meu!!

MiaBianca 1

21.03.2014, 11:21

pai daca fierb spanacul 15 min ce dracu mai mananc? iarba? prea mult, eu il tin maxim 5min

Dya Daniela Andrei 1

21.03.2014, 13:10

MiaBianca am spus ca il oparesti aproximativ 15 minute, nu ca il fierbi. Este o diferenta majora zic eu. In plus nu imi place gustul de crud, iar 5 minute sunt insuficiente pentru ca spanacul sa fiarba. In bucataria ta gatesti cum vrei si cum iti place!
Si ar fi bine sa iti controlezi limbajul! Zi buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana