Spanakopita

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2012 | 1869 vizualizari

 

Reteta preluata de la Gordon Ramsey

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 500 gr spanac (am folosit congelat)
  • varf de cutit de nucsoara
  • 250 gr de feta,sfaramata
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ceasca de ulei
  • piper proaspat macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia. Intr-o tava de marimea foilor de placinta,adaugam prima foaie de placinta si o ungem cu ulei. Restul foilor se acopera cu un prosop ,ca sa nu se usuce. Continuam cu jumatate din foi.GR pune spanac peste fiecare foaie,eu am pus toata umplutura la mijloc. Dupa ce punem umplutura,adaugam si restul foilor. Fiecare foaie se va unge cu ulei. Ultima foaie adaugata se va increti sau se pot cresta in romburi,ca sa fie mai usor de taiat. Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 50-60 de minute sau pana cand suprafata placintei se rumeneste. Se lasa sa se raceasca inainte de a felia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

23.04.2012, 16:21

Iubesc Spanakopita asta...cred ca iubesc spanacul lui Popey si tot ce se prepara cu el......

Cris2711 1

24.04.2012, 14:13

Sim0na 1

24.04.2012, 19:55

Trebuie sa fie bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si spanac