Spätzle

de Cris2711 in Paste, 27 Dec 2010 | 9337 vizualizari

 

Spätzle in Germania se mananca si ca Käsespätzle (cu branza rasa-,de exemplu cascaval ras;o branza tare si condimentata)otasa in tigaie ,in margarina usor prajite si cu ceapa prajita anticipat.
Iar spätzlele simple ca si aceasta reteta se potrivesc la carne de porc,caprioara dar nu la carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame faina
  • sare 1,5 lingurita
  • 9 oua intregi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spätzle:

Se amesteca ingredientele intr-un castron (cu mana sau cu mixer-ul) pana se formeaza un aluat moale. Se umple o oala mare de trei sferturi cu apa si se adauga sare, 2-3 linguri si se lasa sa fiarba.Se pragateste un castron mare si o strecuratoare.Cand fierbe apa se pune Spätzlebrett deasupra oalei(eu am gasit in Romania si am cumparat la Ambient sibiu) si se umple cu aluat si se da pa razatoarea de spätzle cu miscari rapide,aluatul se desparte in bucati mici in oala. Se lasa 2-3 minute sa fiarba , pana se ridica la suprafata apei si se iau afara cu o strecuratoare,se pun in castron si se lasa sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca.


Cu restul de aluat se repeta acéeasi procedura pana se termina tot aluatul.Fiecare portie de spätzle racita se adauga in castronul mare.Cand sunt gata se pun2-3 linguri de ulei ca sa se desprinda mai bine.

 

TIPS-URI

1

Facem portie mai mare si congelam si pentru alte mese.

2

Daca se mananca imediat se prajesc usor in putina margarina(sau unt) in tigaie si se mai pune sare daca este cazul si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

simona72 1

11.10.2013, 22:16

Tare bune facute in casa!! Si razatoarea este super!!

Cris2711 1

11.10.2013, 22:18

Simo am gasit si in Romania,in Sibiu,la Ambient,cu ceva ani in urma,isi cumparase cumnatul meu una)ca era mai ieftina)

Cris2711 1

11.10.2013, 22:19

Motanel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca si iaurt