Stiuca umpluta...Stiu..ca va place

de rodica_m in Peste, 29 Oct 2011 | 9014 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos...si nu se face atat de greu precum pare...cel putin eu credeam ca este mai dificil.
Stiucii mele i s-a julit si nasul daca nu a fost cuminte!!! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca
  • 1ceapa
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 linguri maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta...Stiu..ca va place:

Stiuca se curata de solzi. Stiti ca stiuca are pielea foarte gelatinoasa si alunena din maini in momentul curatarii, pentru ca acest lucru sa nu se intample scufundati pentru cateva secunde stiuca in apa fiarta pe ambele parti. Acum fara probleme putem sa ne vedem de treaba.


Taiem capul stiucii,curatandu-l de urechi, insa aripile le lasam. Cu grija facem mici crestaturi intre piele si carnea pestelui (acolo unde am taiat capul stiucii) ca sa putem indeparta pielea de pe carne. Nu se scoate greu dar e nevoie de putina atentie ca sa nu se rupa pielea. Cand ajungem la coada taiem osul. Aveam acum pielea stiucii numai buna de umplut.


Pregatim umplutura: Carne pestelui o spalam bine indepartand maruntaiele, scoatem osul central, si taiem carnea in cubulete, taiem ceapa si verdeata, adaugam si pinea inmiuata in lapte. Punem totul in blender si pasam sau puteti folosi masina de tocat.


Adaugam oul, amestecam bine, potrivim de sare si piper.


Cu o lingura umplem pielea cu amestecul de carne. Repartizam uniform si ii dam pielii forma pestelui.


Punem trunchiul umplut pe o bucata de folie de aluminiu, acum atasam si capul, il bagam putin sub pielea trunchiului. Ungem pestele cu maioneza.


Impachetam pestele in folia de aluminiu. Il punem in tava si dam ca cuptorul incins la 180 C pentru o ora.


Dupa ce il scoatem din cuptor nu desfacem peste din folie. Lasam sa se raceasca complet. Il punem apoi pe un platou si decoram dupa bunul plac.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca va ramane umplutura puteti face cateva chiftelute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta...Stiu..ca va place" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

05.11.2011, 13:28

f bun si arata super

mihaelar63 1

03.12.2011, 13:38

Mie precis ca da

rodica_m 1

05.12.2011, 10:31

mihaelar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Peste in suba