Strudel cu branza

de Corinuta in Prajituri, 26 Iun 2010 | 4027 vizualizari

 

Sunt fan prajituri cu branza si nu numai. Imi plac branzoicile, linzertul cu branza, papanasii cu branza, budinca de branza, placintele cu branza si lista ar putea continua....numai fiica-mea nu vrea sa manance branza:(

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi pentru placinta
  • 700 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ulei ptr uns foile
  • 2 linguri de smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu branza:

Se bat ouale cu 100 g de zahar si zaharul vanilat pana se topeste, apoi se adauga branza si se amesteca bine.

Se ung pe rand cu ulei sase foi, se pune jumatate din branza pe lungime, apoi se inchide bine  pe toate laturile si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se face la fel cu restul de foi si cu branza ramasa. Cu un cutit ascutit se cresteaza ambele strudele din loc in loc, se ung cu smantana si se presara deasupra restul de zahar.

Se coc la foc potrivit circa 40-50 minute pana se rumenesc.

Se pot servi caldute cu inghetata sau reci pudrate cu zahar praf.

La branza se pot adauga stafide, eu am pus peste branza bucatele de rahat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Strudel cu branza-0
Strudel cu branza-1
Strudel cu branza-2
Strudel cu branza-3
Strudel cu branza-4
Strudel cu branza-5

COMENTARII (13)

Corinuta

Corinuta 1

27.06.2010, 12:59

Anamaria multumesc. Ramo, sunt foarte simplu de facut.

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 20:39

Delicios!

iri_iri

iri_iri 1

20.07.2013, 20:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!