Stufat de vitel cu cartofi noi

de simona72 in Vita, 5 Iul 2014 | 4232 vizualizari

 

Nu va zic decat ca aveti nevoie de timp pentru prepararea stufatului de vitel si cateva ingrediente esentiale pentru gust si aroma...inspiratie mi-a fost Heston Blumenthal...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel(pulpa am folosit eu)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cesti vin alb (dulce am folosit eu)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 anason stelat
  • 1 lingurita rasa de sare, piper si cimbru uscat
  • 1 lingura untura de rata(optional)
  • 1 kg cartofi noi (de preferat rosi, sa nu fie sfaramiciosi)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de vitel cu cartofi noi:

De preferat ar fi sa folositi o carne cu putina grasime, cum este antricotul de exemplu, eu nu am avut, dar am folosit pulpa de la un vitel tanar.

Se spala carnea, se sterge cu prosop de hartie de surplusul de apa si se taie cuburi nu foarte mici, de marime potrivita. Se pudreaza carnea cu sare si se lasa o ora la frigider. Se scoate din frigider carnea si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se incing 2 linguri ulei de masline si se prajesc bucatile de carne cate putin pe toate partile. Se scot si se pun in vasul in care urmeaza sa faceti stufatul, unul termorezistent.

Peste uleiul ramas se adauga 1 lingura unt, ceapa verde taiata cu tot cu frunze in bucati mari, se adauga si anasonul stelat si se lasa putin la calit. Se scoate anasonul, iar ceapa se adauga peste carne. In tigaia in care am prajit carnea si ceapa se pune 1 cescuta vin, se lasa sa dea in clocot si se adauga la celelalte. Am pus in vas, sare, piper, cimbru, 1 lingura untura rata, apa cat sa cuprinda toate ingredientele, am pus capac peste vas si am dat la cuptorul incins la 160-170 grade pt 2 ore. La fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin sa se amestece ingredientele.

Cartofii se spala, se curata, se taie in sferturi si se adauga in vas dupa expirarea timpului. Se mai adauga 1 cescuta vin alb, se da vasul la cuptor si se mai lasa 1 ora.

Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

apa se poate inlocuii cu supa de vita sau pasare

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de vitel cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Stufat de vitel