Sufleu de cartofi dulci

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2010 | 6586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 340 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
  • 125 ml lapte
  • 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua, separate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi dulci:

Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.

Se incinge cuptorul la 200°C.Se ung cu putin ulei 4 vase mici de sufleu.

Amidonul alimentar se dizolva in 50 ml vermouth.Laptele infuzat se strecoara apoi se pune iar pe foc si se adauga amidonul dizolvat, amestecand continuu.Se lasa sosul pe foc pana cand se ingroasa putin apoi se transfera intr-un vas mai mare.Se adauga in vas piureul de cartofi dulci si galbenusurile si se amesteca pana la omogenizare.Se asezoneaza totul cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.

Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza cu grija in celalalt amestec.Se imparte compozitia obtinuta in vasele pregatite si se dau la copt 15minute pana cand sufleurile au crescut si s-au rumenit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

epurasha2bb 1

26.07.2010, 21:48

cred ca e minunat! arata foarte bine! 5 furculite!

susu 1

27.07.2010, 09:39

arata suuuper bine dar nu prea inteleg culoarea aia frumoasa a cartofilor parca e dovleac

silvi0ara 1

27.07.2010, 09:47

Susu,sunt catofi Americani de culoare portocalie,sunt tare buni si au un gust deosebit.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cartofi cu carne tocata