Sufleu de cartofi Gatto'

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 7714 vizualizari

 

Se spune ca e ca un tort,de accea se numeste si Gatto' in franceza,imi place foarte mult,si de altfel cui nu-i plac cartofii..doar cine e la dieta si nu vrea multi carbohidrati,dar este un tortulet asa de bun,se poate servi chiar ca un unic fel la masa de seara,sper sa va placa!Ahh si eu am facut jumate cu branzeturi si jumate fara doar cu lapte de soia,cred ca se vede in poza..va pup

 

INGREDIENTE

  •  10 cartofi(in jur de 1 kg)
  • sare
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte de soia sau smantana
  • oregano uscat,nucsoara
  • 3 oua
  • 150 gr parmezan ras
umplutura:
  • salam uscat,prosciutto,speck,wurstel etc
  • branzeturi,cas,provoletta,parmezan ras
  • masline taiate,castraveciori murati
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi Gatto':

Foarte simplu:


Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu.


Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina nucsoara si putin oregano uscat,adaugam si un ou crud.Lasam deoparte cateva minute pana preparam restul.


Fierbem 2 oua tari.


Pregatim salamurile,prosciutto,speck,wurstel,salamul uscat tot in felii.


Pregatim un vas termorezistent care il ungem cu putin ulei si presaram pesmet peste tot,apoi punem jumate din compozititia de cartofi in asa fel incat sa formam un strat egal.


Asezam salamurile,maslinele,castravetii murati,ouale fierte taiate bucatele,branzeturile si acoperim cu restul din pireul de cartofi inchizand stratul egal.


Acoperim cu pesmet si punem bucatele de cas deasupra ca sa se topeasca in timpul coacerii la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru chiar 40 minute,pana vedem ca se coloreaza putin deasupra si se usuca bine compozitia.


Lasam la odihnit cateva minute si servim cu o salata sau ca atare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi Gatto'" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MonaMimi 1

09.04.2013, 17:41

Aurelia 07_07 1

09.04.2013, 21:19

Un deliciu

alba_zori 1

10.04.2013, 10:12

multumesc din sufletel,imi sunteti drage va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi cu carnati