Sufleu de ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 22 Mar 2012 | 3370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 200 g broccoli
  • 200 g cașcaval
  • 200 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciuperci:

Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa.

Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire.

Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert.

Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare.

După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute.

Se scot într-o strecurătoare.

După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile.

Topim untul într-o cratiță la foc mic.

Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe.

Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant.

Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase.

Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli.

Adăugăm gălbenușurile.

Condimentăm cu sare și piper.

Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.

Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet.

Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

22.03.2012, 23:10

Arata bine, sigur mi-ar place!

MotanLaOale 1

23.03.2012, 08:56

babi5 1

07.10.2014, 20:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci