Sufleu de ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 22 Mar 2012 | 3615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 200 g broccoli
  • 200 g cașcaval
  • 200 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciuperci:

Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa.

Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire.

Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert.

Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare.

După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute.

Se scot într-o strecurătoare.

După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile.

Topim untul într-o cratiță la foc mic.

Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe.

Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant.

Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase.

Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli.

Adăugăm gălbenușurile.

Condimentăm cu sare și piper.

Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.

Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet.

Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

22.03.2012, 23:10

Arata bine, sigur mi-ar place!

MotanLaOale 1

23.03.2012, 08:56

babi5 1

07.10.2014, 20:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu smantana