Sufleu de ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 22 Mar 2012 | 5243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 200 g broccoli
  • 200 g cașcaval
  • 200 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciuperci:

Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa.
Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire.
Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert.
Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare.
După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute.
Se scot într-o strecurătoare.
După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile.
Topim untul într-o cratiță la foc mic.
Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe.
Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant.
Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase.
Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli.
Adăugăm gălbenușurile.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.
Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de rosii cu ciuperci