Sunday Roast Englezesc

de Anamaria Cook in Vita, 31 Mai 2012 | 3320 vizualizari

 

Este o delicioasa reteta de existenta careia nu am aflat decat cand am ajuns in Marea Britanie. Daca pot spune asa este mai mult decat o reteta, este un motiv de a aduna familia la un loc in fiecare Duminica.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet vita oricat de mare doriti sau depinde cate persoane aveti la masa(eu am avut cam 500g)
  • 3-4 cartofi
  • o ceapa rosie
  • un ardei potrivit
  • 1 dovlecel(zucchini)
  • 4-5 rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • o jumatate varza
  • o jumatate brocoli
  • 2 cuburi contiment vita
  • o lingurita faina
  • sare si piper
  • o cana ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunday Roast Englezesc:

Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si rozmarinul de jur imprejur.


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 190C/gaz 4 pentru o ora si jumatate.


Dupa o ora de stat la cuptor indepartati folia de aluminiu si dati la coptor din nou. Intre timp taiati varza in bucati marisoare si separati frunzele, apoi puneti-o la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti la foc mic pana ce puteti intepa cu furculita.


Taiati brocoli in manunchiuri mici si indepartati cotoarele, puneti la fiert in apa cu un praf de sare la foc mic.


Cand carnea si legumele sunt gata scoateti tava din cuptor si lasati carnea sa se "odihneasca" cam 10 minute apoi taiati-o felii.


Aceasta reteta se serveste cu un sos pe care ei il numesc gravy si iata cum il preparati:

Tocati marunt o ceapa micuta si puneti-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei, cand ceapa sa calit adaugati 1 cana si jumatate de apa in care dizolvati cuburile de vita si adaugati lingurita de faina sa se ingroase putin sosul. Lasati sa dea in fiert apoi stingeti focul.


Asezati legumele si carnea in farfurii si turnati sosul peste. Puteti inlocui carnea de vita cu orice carne doriti sau puteti folosi legumele favorite.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunday Roast Englezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

alinutzika 1

01.06.2012, 15:57

mena29 1

01.06.2012, 16:11

Ce bun!

iri_iri 1

01.06.2012, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita in vin la cuptor