Supa crema cu tarhon

de radu_popovici in Supe, 17 Apr 2011 | 6450 vizualizari

 

Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta supa-crema de radacinoase. reteta este preparata in doua variante: una simpla, cu crutoane, una mai satioasa, cu adaus de orez fiert.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei de orez Riso Scotti
  • 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare, feliate
  • 400 g cartofi, curatati si feliati
  • 200 g morcovi, curatati si taiati bucati
  • 200 g telina, curatata si feliata
  • 800 ml fond de legume
  • tarhon proaspat, tocat 
  • nucsoara, proaspat rasa
  • sare
  • piper alb, macinat
  • 500 ml smantana
  • 1-2 lingurite de suc de lamaie
  • crutoane, pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu tarhon:

Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.

 Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.

 Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

 Se adauga in oala fond de legume, nucsoara, tarhon, sare si piper. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10 minute, pana ce vegetalele sunt foarte fragede.

 Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna mixtura intr-un blender Singer si se face piure. Se transfera inapoi in oala si se adauga laptele. Se amesteca si se incinge. Se gusta, se asezoneaza si se adauga suc de lamaie. Se serveste cu crutoane sau amestecata cu orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sylvia 1

18.04.2011, 20:57

Excelenta reteta si eu ador tarhonul. Ce nu gasesc in Franta este leustean si trebuie sa fac mereu provizii din Romania . O sa testez si eu reteta ca suna tare bine ca toate retetele tale

radu_popovici 1

22.04.2011, 07:43

Va multumesc pentru aprecieri. SI pentru mine tarhonul este o mare delicatesa si una dintre aromele preferate.

adry88 1

06.05.2011, 11:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de napi