Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon

de rivka in Supe, 10 Aug 2010 | 5030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei rosii micuti
  • 1 morcov
  • 1 lingurita plina varf tarhon
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • 1 conserva 400 grame  rosii
  •  pentru servire smantana
  •  4 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon:

Se curata cartofii si se taie cubulete mici.Morcovul se rade pe razatoarea mica. Se toaca ceapa la fel si ardeii si se pun putin la calit impreuna cu morcovul in 4 linguri ulei de masline pana cand incep sa lase miros.Se adauga cartofii, rosiile din conserva, lingurita de tarhon si cea de pasta de ardei iuti , apa si se lasa la fiert la foc mic sub capac pana sunt fierte legumele cca 20 minute.

Se da jos supa de pe foc si se strecoara intr-o alta oala cu ajutorul unei strecuratori. legumele si cartofii ramasi dupa strecurat se piseaza bine cu un batator sau se dau la blender.Se adauga inapoi in supa si se mai aseaza oala pe foc amestecandu-se din cand in cand.Se lasa sa dea cateva clocote si cand a inceput sa se ingroase se opreste focul. se serveste fierbinte eventual cu smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

nadina73 1

11.08.2010, 12:13

nu am incercat ,dar suna tare bineiaf farfuriile tale sant super5f

rivka 1

11.08.2010, 12:27

multumesc nadina , ma bucur ca iti plac farfuriile.

Cris2711 1

12.03.2011, 11:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de varza rosie