Supa crema de conopida

de Bucataras in Supe, 26 Sep 2019 | 4934 vizualizari

 

 O supa crema de conopida, aromata, usor picanta, e numai buna si atat de reconfortanta intr-o zi friguroasa de toamna. Poate ca nu suna atragator pentru toata lumea, dar daca nu-i dai o sansa, nu stii ce pierzi. Mai ales daca o pregatesti dupa reteta de azi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 1/2 conopida
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 2 felii de ghimbir tocate marunt
  • 1 lingurita de curcuma
  • sare
  • Pt decor:
  • 2 felii de bacon
  • gogosar taiat cubulete
  • frunze de ceapa verde taiate marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Curata si spala legumele, taie cartofii si ardeiul in cuburi mici, iar conopida desfa-o in buchetele.

Pune untul la topit intr-o cratita, adauga usturoiul si ghimbirul, apoi buchetelele de conopida. Amesteca si lasa la calit pana prinde gust si culoare.

Adauga si celelalte legume si toarna peste ele apa fierbinte. Pune un praf de sare si lasa supa la fiert. Cand toate legumele sunt fierte, adauga curcuma si lasa supa sa mai dea in cateva clocote. 
Daca iti plac supele mai picante, poti adauga si un varf de cutit de chili.

Trage vasul de pe foc si mixeaza legumele, impreuna cu zeama, pana supa devine cremoasa. 

Mai ai doi pasi de facut: trage baconul taiat in cubulete la tigaie, apoi decoreaza bolul in care servesti supa cu bacon, gogosar fresh taiat in cubulete si frunze verzi de ceapa. 

Supa de conopida e suprinzator de fina, aromata si reconfortanta. Sa incercati si voi reteta si sa-mi spuneti daca am sau n-am dreptate. ;)

Pofta buna va doresc! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa din gaina de casa