Supa crema de dovleac

de Bunica in Supe, 1 Dec 2014 | 3722 vizualizari

 

Aveam un dovleac pe care il dadeam de colo pana colo, pana m-am hotarat sa fac o supa crema din el. Eu care nu le am cu supele crema(adica nu ma dau in vant dupa ele);) va pot spune ca este delicioasa. Am preparat-o dupa reteta Sylviei. Multumesc Sylvia!:-*

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de dovleac=1 kg.
  • o capatana usturoi
  • 200 ml. lapte degresat
  • o lingurita amestec de ierburi uscate a la bunica
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac:

Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime.

Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline.

L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu.

L-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora.

Dupa jumatate de ora am scos folia.

Am scos tava dupa expirarea timpului si am lasat dovleacul sa se raceasca.

Cand s-a racit am luat miezul cu lingura de pe coaja,am apasat cu degetul usturoiul scotand pulpa si le-am pus in  blender pana cand totul a devenit o pasta.

Am  adaugat laptele.

Se serveste fierbinte cu sau fara crutoane.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supă germană de dovleac cu ghimbir (Kurbissuppe)