Supa crema de gulii cu nucsoara

de Brindusa in Supe, 29 Mai 2010 | 4520 vizualizari

 

Gulia este o radacinoasa putin folosita in bucatarie. Nici la noi si nici prin alte parti nu se prea foloseste. Mie, insa imi place foarte mult gustul de gulie. Pun felii din ea in ciorba de legume si o mananc chiar si in stare proaspata, rasa, in salate. Astazi am gasit in piata gulii tinere si dulci, asa ca m-am hotarat sa fac o supa care sa le aiba ca ingredient principal.

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt
  • 1 ceapa, taiata felii subtiri
  • 3 gulii mici, taiate in bucatele
  • 1 cartof, taiat in bucatele
  • 2 l supa clara de pui facuta in casa 
  • 200 g smantana dulce de batut
  • 2 lingurite nucsoara rasa
  • 2 morcovi, taiati julienne 
  • 1 gulie taiata julienne
  • 2 linguri marar taiat marunt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de gulii cu nucsoara:

Topeste untul intr-o oala. Caleste ceapa cam 5 minute, pana ce devine moale. Adauga cele 3 gulii taiate si cartoful si caleste putin.



Pune supa clara si lasa pana ce supa incepe sa fiarba. Redu focul la mic si lasa sa fierba incet, acoperit, pana ce legumele sunt moi (cam 30 minute). Paseaza legumele cu robotul vertical, direct in oala, pana ce supa devine foarte fina.



Adauga smantana si da un clocot. Pune nucsoara, si potriveste de sare si piper. Supa asta se poate servi la masa si adoua zi. Inainte de a o servi, fierbe fasiile de morcov si gulie in putina apa, cam 2 minute pana se inmoaie putin.



Orneaza farfuria de supa cu fasiile fierte si marar taiat marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de gulii cu nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Brindusa 1

29.05.2010, 10:48

Ela, Ina ati invatat sa cititi in sfarsit?

Brindusa 1

29.05.2010, 10:51

Rivka, si mie imi facea bunica, care si-a trait tineretea in Ardeal. Pe aici prin Muntenia nu se prea foloseste. Si nici in bucataria internationala nu am prea vazut-o, poate din cauza gustului care se aseamana cu cel de cotor de varza. Mie, insa, imi place fff mult (ca si prazul)

Brindusa 1

29.05.2010, 10:51

Ana, mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste de gris