Supa crema de rosii

de marianascarlat in Mancaruri de post, 28 Mar 2013 | 4414 vizualizari

 

Cred ca v-ati dat seama pana acum ca principalul beneficiar al preparatelor mele este ful meu Alex.
Lui ii plac doar doua feluri de supa: supa de gaina de tara cu galusti si supa crema de rosii.
Pentru ca am avut cateva rosii de la tara bine coapte i-am facut supa asta( nu acum, asta vara, acum doar o postez)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1 ceapa,
  • 2 morcov,
  • 1 cartof (mare),
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 1 adrel rosu,
  • 2 kg. rosii coapte bine,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 l. apa
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Zarzavatul bine spalat, curatat si taiat in bucati cat de cat mai mici si mai subtirele(nu tocat ca pentru ciorba) l-am pus la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa.

Rosiile spalate si taiate in 4 le-am dat prin separatorul de rosii atasat la masina de tocat.

Dupa ce zarzavatul a fiert cam 30 de minute, am strecurat supa iar zarzavatul in afara de ceapa si ardei, l-am pus in blender si l-am facut crema.

Sucul de rosii rezultat impreuna cu supa de legume si cu legumele pasate le-am pus intr-o oala si le-am pus din nou la fiert, dupa 10 minute am adaugat si orezul spalat si am mai lasat sa fiarba pana a fiert si orezul. Am adaugat sare si 2 linguri de ulei si dupa cateva clocote am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.Am acoperit oala si am lasat supa sa se raceasca cat decat ca sa poata fi pusa in farfurii.

Eu am mancat supa cu crutoane, Alex fara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu legume si risoni