Supă cremă rece

de botcrina in Supe, 15 Aug 2015 | 708 vizualizari

 

Este foarte răcoroasă şi săţioasă, mai ales acum când este caniculă!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 250 ml supă de carne
  • 2-3 crenguţe de pătrunjel şi busuioc verde
  • sare, piper după gust
  • 100 ml smântână
  • 3 felii de pâine
  • 6 felii slăninuţă afumată(bacon de casă)
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă rece:

Curăţăm cartofii, îi spălăm apoi îi tăiem cubuleţe. La fel procedăm şi cu legumele. Într-o cratiţă punem legumele cu apă şi sare la fiert.


Cele trei felii de pâine le tăiem cubuleţe apoi le aranjăm într-o tavă şi le introducem în cuptor, pentru ca sa obţinem crutoane.


După ce au fiert legumele, le blendăm împreună cu verdeaţă sare şi piper după gust şi adăugăm supa de carne astfel încât să obţinem o supă cremă potrivită ca şi consistenţă. Dacă este nevoie pentru a obţine o supă mai fină, o trecem printr-o strecurătoare.


Scoatem crutoanele din cuptor.


Prăjim slăninuţa afumată în ulei încins.


Într-un bol punem supa, ornăm cu o lingură de smântână, câteva crutoane, o bucată slăninuţă şi busuioc. Se păstrează în frigider.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

smântâna se foloseşte opţional;

2

se poate servi cu ardei iute;

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

botcrina 1

16.08.2015, 18:17

Mirela

botcrina 1

16.08.2015, 18:17

Andreea

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:33

Buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Supă cremă de broccoli