Supa de dovlecei cu paste

de Ksenya in Supe, 8 Iul 2016 | 1269 vizualizari

 

o alta reteta de supa usoara de vara. Se poate servi si de post.
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g dovlecei curatati de samburi daca e cazul si taiat cubulete
  • 1 morcov taiat semiluna
  • 3-4 rosii curatate de pelite si tocate
  • o ceapa tocata marunt
  • un fir praz (partea alba) taiat rondele
  • 6-8 fire ceapa verde tocata
  • o mana zdravana de paste in forma de (scoici mai mici,stelute..etc) eu am avut in forma de rapane (fara ou in timpul postului)
  • 3 linguri ulei
  • 2 cartofi curatati si taiati cubulete
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva fire chives sau verdeata de care va place
  • sare piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovlecei cu paste:

Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi cartofii, i-am lasat alte 3 minute. Am adaugat 3 litri de apa clocotita si am lasat sa fiarba cam 10 minute. Urmeaza dovlecelul si rosiile. Am lasat 10 minute la foc mic, apoi am adaugat pastele si le-am lasat la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am lasat 6 min. Adaugam foia de dafin, 2 minute potrivim de sare si piper, oprim flacara. Acoperim si lasam sa racoreasca. Scoatem foaia de dafin.


Se serveste atat fierbinte cat si rece, cu verdeata care o preferati. Eu am adaugat un pic de chives.


 

TIPS-URI

1

fierbeti supa la foc mic, sa ramana legumele intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecei cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

noiinbucatarie 1

09.07.2016, 13:31

foarte gustoasa!

mirela0911 1

10.07.2016, 12:12

Ce bunatate!

ancutsa 1

10.04.2017, 11:29

Interesanta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)