Supa de gaina cu zdrente

de Silvioara in Supe, 11 Sep 2011 | 5664 vizualizari

 

Stiti vorba "gaina batrana face ciorba buna"... dar si cat fierbi la ea...

 

INGREDIENTE

  • carne de gaina
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • o jumatate de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ou + 2 linguri cu faina
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu zdrente:

Pentru prepararea supei procedam astfel:

Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele fierte.

Carnea si legumele se scot cu spumarul din supa. Din carnea de gaina se poate prepara un ostropel cu usturoi mult.

Se bate cu furculita un ou intreg pana la omogenizare si se pun treptat cele doua linguri cu faina, amestecand usor cu o lingura pana se obtine un aluat mai gros ca cel de clatite (ca o crema subtire). Se ia cu o lingura si se toarna in supa in fir subtire sau se fac galuste micute.

Se mai lasa la foc mic 10-15 minute, se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjel verde tocat si se opreste focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu zdrente" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu fidea