Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

de Aurelia 07_07 in Supe, 7 Oct 2013 | 7710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supa
  • 2,5 litri apa
  • 1/2 lingura sare
  • o jumatate de gaina
  • 1 telina
  • 1 bucata de praz
  • 4-5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 2 cepe mici
  • leustean
  • telina verde
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 priza sare
  • putin piper alb
  • putina nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet:

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert.


Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora.


Intre timp curatam zarzavatul,il spalam bine si il taiem in bucati mai mici, daca este mare si il adaugam in oala unde fierbe carnea, lasand sa fiarba in continuare .


Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte ,adaugam telina si leusteanul ,apoi mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.


In timp ce fierbe, cu o sita mica, adunam spuma ce se formeaza la fiert.


Cand supa este gata fiarta, strecuram in alta oala putin mai mica, aproximativ 2 l de supa si lasam sa fiarba in continuare.


Intr-un castronel amestecam ouale bine cu sarea,piperul alb si nucsoara dupa care adaugam pesmetul si mai amestecam 1-2 minute.


Cu o lingurita formam galustele si le introducem in oala in care fierbe supa.


Timpul de fierbere al galustelor este de 10-15 minute.


Cand sant gata fierte, presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Aurelia 07_07 1

19.05.2015, 21:38

Mena sunt mai bune decat cu gris.

mena29 1

19.05.2015, 21:47

Stiu ca am mancat!

Aurelia 07_07 1

19.05.2015, 22:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste