Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet

de Aurelia 07_07 in Supe, 7 Oct 2013 | 8828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru supa
  • 2,5 litri apa
  • 1/2 lingura sare
  • o jumatate de gaina
  • 1 telina
  • 1 bucata de praz
  • 4-5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 2 cepe mici
  • leustean
  • telina verde
  • Ingrediente pentru galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 priza sare
  • putin piper alb
  • putina nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet:

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert.


Spalam carnea cu apa rece si cand incepe apa din oala, pentru supa sa fiarba, adaugam carnea si lasam sa fiarba aproximativ o ora.


Intre timp curatam zarzavatul,il spalam bine si il taiem in bucati mai mici, daca este mare si il adaugam in oala unde fierbe carnea, lasand sa fiarba in continuare .


Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte ,adaugam telina si leusteanul ,apoi mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.


In timp ce fierbe, cu o sita mica, adunam spuma ce se formeaza la fiert.


Cand supa este gata fiarta, strecuram in alta oala putin mai mica, aproximativ 2 l de supa si lasam sa fiarba in continuare.


Intr-un castronel amestecam ouale bine cu sarea,piperul alb si nucsoara dupa care adaugam pesmetul si mai amestecam 1-2 minute.


Cu o lingurita formam galustele si le introducem in oala in care fierbe supa.


Timpul de fierbere al galustelor este de 10-15 minute.


Cand sant gata fierte, presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina de casa cu galuste de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

mena29 1

19.05.2015, 21:47

Stiu ca am mancat!

Aurelia 07_07 1

19.05.2015, 22:10

mihaelar63 1

19.11.2017, 02:40

Ce interesante galuste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina