Supa de pui cu galuste imperiale

de Dya Daniela Andrei in Supe, 19 Iun 2013 | 4687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 6 copanele
  • 300-400 g pipote
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • 2 rosii
  • sare si piper dupa gust
  • o legatura de patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 100 g cascaval
  • un praf de sare
  • 100 gr gris pentru galuste
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri cu ulei pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste imperiale:

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa fiarba cam 20 de minute si punem si cartofii. Cand acestia din urma au fiert suficient, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam si galustele pregatite in prealabil si lasam sa mai fiarba impreuna 10-15 minute. Dupa ce am luat supa de pe foc, presaram patrunjelul proaspat tocat.

Pentru galuste procedam astfel:

Batem ouale spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugam cascavalul ras si untul moale, la temperatura camerei, iar apoi faina si grisul. Omogenizam compozitia formata si o turnam intr-o tava unsa cu putin ulei (2 linguri). O dam la cuptor cat sa se rumeneasca usor si trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca putin  si o taiem/decupam in formele dorite.

TIPS-URI

1

Daca doriti o supa cu mai putine galuste, injumatati cantitatile la toate ingredientele din lista.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dya Daniela Andrei 1

21.06.2013, 14:08

Cristeena, atat poate!

Dya Daniela Andrei 1

21.06.2013, 14:09

Tab1ta Probail depinde de zona ... Maa mea nu punea de exemplu, dar soacra mea da.

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:39

foarte buna supa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu taitei de casa