Supa de pui cu galuste imperiale

de Dya Daniela Andrei in Supe, 19 Iun 2013 | 2513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 6 copanele
  • 300-400 g pipote
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • 2 rosii
  • sare si piper dupa gust
  • o legatura de patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 100 g cascaval
  • un praf de sare
  • 100 gr gris pentru galuste
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri cu ulei pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste imperiale:

Curatam copanelele si pipotele si le punem la fiert in 4 l de apa de rece. Adunam spuma ce se formeaza pe parcurs si cand sunt pe jumatate fierte adaugam legumele tocate/feliate. Le lasam sa fiarba cam 20 de minute si punem si cartofii. Cand acestia din urma au fiert suficient, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam si galustele pregatite in prealabil si lasam sa mai fiarba impreuna 10-15 minute. Dupa ce am luat supa de pe foc, presaram patrunjelul proaspat tocat.


Pentru galuste procedam astfel:


Batem ouale spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugam cascavalul ras si untul moale, la temperatura camerei, iar apoi faina si grisul. Omogenizam compozitia formata si o turnam intr-o tava unsa cu putin ulei (2 linguri). O dam la cuptor cat sa se rumeneasca usor si trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca putin si o taiem/decupam in formele dorite.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti o supa cu mai putine galuste, injumatati cantitatile la toate ingredientele din lista.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Dya Daniela Andrei 1

21.06.2013, 14:08

Cristeena, atat poate!

Dya Daniela Andrei 1

21.06.2013, 14:09

Tab1ta Probail depinde de zona ... Maa mea nu punea de exemplu, dar soacra mea da.

Krystyan Trendy 1

26.11.2013, 16:39

foarte buna supa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina cu galuste