Supa de rosii cu legume

de RODIMUR in Supe, 9 Dec 2018 | 4167 vizualizari

 

Am făcut acest preparat nu doar din dorința de a diversifica meniul de post, ci și pentru că ne plac mult supele de roșii, în care folosim sucul preparat în casă, care este atât de bun, dulce și plăcut. Cum nu putem adăuga acum tăiței, sau găluște (că de orez ne-am făcut pofta pentru un timp...) am preparat-o doar cu legume și a ieșit minunată, cu un gust dulceag și natural de roșii și de legume proaspăt culese și preparate.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 700 ml de suc de roșii preparat în casă
  • 6 cartofi roz, medii
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe medii
  • 2 roșii
  • 1 ardei capia
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu legume:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert în oală, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, numai cât să se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc peste ceapă.

Se spală ardeiul capia, se curăță de cotor și de semințe, se taie cubulețe și se pune la călit în tigaie, cu celelalte legume.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun la călit peste toate celelalte legume. Se adaugă 100 ml de apă și se lasă tigaia pe foc mic, ca să se pătrundă bine toate legumele și să scadă lichidul.

Se curăță cartofii de coajă, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală la fiert, peste rădăcinoasele care sunt aproape fierte. Când este cazul, se adaugă apă, în oala de supă, dacă a scăzut prea mult.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când a scăzut lichidul din tigaie, se adaugă legumele călite în oala de supă și imediat se toarnă și sucul de roșii preparat în casă. După două-trei clocote, se condimentează cu sare, piper și cimbru, se mai lasă supa la fiert încă 2-3 minute și apoi se oprește focul de la aragaz.

După ce s-a luat oala de pe foc, se adaugă și pătrunjelul tocat, se pune capacul și supa poate fi servită, după ce se ”odihnește” 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu căliți prea tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Ea trebuie doar să se înmoaie puțin și să devină transparentă.

2

Adăugați în oala de supă cartofii tăiați cubulețe atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

3

Pătrunjelul tocat se adaugă după ce s-a oprit focul de la aragaz.

4

Lăsați supa ”să se odihnească” 10-15 minute, după ce ați luat-o de pe foc și apoi puteți s-o serviți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa limpede de pui