Supa de rosii cu taitei de casa

de Sim0na in Supe, 18 Dec 2015 | 2249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 patrunjel radacina
  • ¼ bucata telina
  • 1 cartof marisor
  • 6-7 rosii mari (1 litru suc rosii)
  • Taitei: 1 ou, faina, sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu taitei de casa:



Mai intai am pregatit teiteii de casa: am batut cu furculita oul cu putina sare, apoi am adaugat faina framantand un aluat pe care l-am intins foarte subtire pe masa infainata si am taiat fasii subtiri. Pe o planseta am pus taiteii la uscat.


Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si i-am taiat cotorul, iar cu blenderul vertical am pasat rosiile rezultand cca 1 litru de suc gros.


Legumele le-am curatat si taiat in bucati sau rondele, iar cartoful l-am taiat cuburi potrivite. In putin ulei am pus la calit legumele, fara cartof, iar cand acestea s-au inmuiat am pus apa calduta cat sa acopere legumele si am lasat sa fiarba cca 20 minute. Am potrivit de sare, apoi am adaugat cartofii si am mai lasat vre-o 10 minute. Sucul de rosii l-am adaugat peste legume, am mai completat si cu cca 1 litru de apa si am lasat sa fiarba vre-o 15 minute. Dupa acest timp am adaugat taiteii scuturati bine de faina pe care i-am lasat sa fiarba inca vre-o 15-20 minute. Am oprit focul, si am adaugat patrunjel verde.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

tina58 1

05.01.2016, 15:18

Foarte buna, numai ca nu poti sa o numesti supa atat timp cat ai lasat toate legumele in ea ci mai degraba ciorba de rosii cu taietei de casa. Pentru taieteii de casa ai uitat sa spui ca aluatul trebuie sa fie tare, iar ca sa fie supa asa cum ai numit-o trebuia sa scoti toate legumele si sa lasi supa doar cu taieteii. Dupa mine e cam mult si taieteii dintr-un ou(ies destul de multi) si toate legumele acelea la un loc. Gustul e bun intr-adevar, dar eu as face asa cum am spus.

Sim0na 1

06.01.2016, 17:37

Tina, gusturile nu se discuta, asta-i clar! Si câte bordeie atâtea obiceiuri... În zona în care am copilărit si trăiesc eu supa este cu legume!!!! Pana și in supa clara de pasare se adauga legumele care au fiert întregi, doar ca se mai feliaza! După cum am găsit și în dex: supa = fiertura de carne, de legume sau de carne cu legume, uneori cu adaos de tăiței, fidea. N-am gasit nicăieri ca se scot legumele... Cat despre faptul ca n-am precizat ca aluatul de tăiței trebuie sa fie tare, as fi curioasa cum se pot face tăiței din aluat moale.. dar poate o exista vre-o metoda necunoscuta mie..
Și pana la urma fiecare gătește așa cum îi place lui sau familiei, iar eu n-am precizat nicăieri ca-i varianta originala!!! Așa ca iți mulțumesc ptr comentariu și te invit sa gătești așa cum îi place familiei tale, ptr mine si familia mea aceasta este SUPA de roșii!!!!

kukibella 1

19.01.2016, 20:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei de casa