Supa de rosii cu taitei de casa

de Sim0na in Supe, 18 Dec 2015 | 18355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 patrunjel radacina
  • ¼ bucata telina
  • 1 cartof marisor
  • 6-7 rosii mari (1 litru suc rosii)
  • Taitei: 1 ou, faina, sare
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu taitei de casa:

Mai intai am pregatit teiteii de casa: am batut cu furculita oul cu putina sare, apoi am adaugat faina framantand un aluat pe care l-am intins foarte subtire pe masa infainata si am taiat fasii subtiri. Pe o planseta am pus taiteii la uscat.

Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si i-am taiat cotorul, iar cu blenderul vertical am pasat rosiile rezultand cca 1 litru de suc gros.

Legumele le-am curatat si taiat in bucati sau rondele, iar cartoful l-am taiat cuburi potrivite. In putin ulei am pus la calit legumele, fara cartof, iar cand acestea s-au inmuiat am pus apa calduta cat sa acopere legumele si am lasat sa fiarba cca 20 minute. Am potrivit de sare, apoi am adaugat cartofii si am mai lasat vre-o 10 minute. Sucul de rosii l-am adaugat peste legume, am mai completat si cu cca 1 litru de apa si am lasat sa fiarba vre-o 15 minute. Dupa acest timp am adaugat taiteii scuturati bine de faina pe care i-am lasat sa fiarba inca vre-o 15-20 minute. Am oprit focul, si am adaugat patrunjel verde.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

06.01.2016, 17:37

Tina, gusturile nu se discuta, asta-i clar! Si câte bordeie atâtea obiceiuri... În zona în care am copilărit si trăiesc eu supa este cu legume!!!! Pana și in supa clara de pasare se adauga legumele care au fiert întregi, doar ca se mai feliaza! După cum am găsit și în dex: supa = fiertura de carne, de legume sau de carne cu legume, uneori cu adaos de tăiței, fidea. N-am gasit nicăieri ca se scot legumele... Cat despre faptul ca n-am precizat ca aluatul de tăiței trebuie sa fie tare, as fi curioasa cum se pot face tăiței din aluat moale.. dar poate o exista vre-o metoda necunoscuta mie..
Și pana la urma fiecare gătește așa cum îi place lui sau familiei, iar eu n-am precizat nicăieri ca-i varianta originala!!! Așa ca iți mulțumesc ptr comentariu și te invit sa gătești așa cum îi place familiei tale, ptr mine si familia mea aceasta este SUPA de roșii!!!!

kukibella 1

19.01.2016, 20:04

aia 1

16.04.2018, 02:34

Aceasta reteta nu functioneaza in practica:
- timp de preparare sub 60 de minute cind numai fierberea dureaza 45 de minute inseamna mai putin de 15 minute pentru preparat taiteii si legumele inclusiv calitul lor. Poate vreti sa spuneti ca se prepara taiteii in timp ce se fierb legumele? Trebuie multa experienta ca sa faci taitei in 20 de minute!

Poate mai revedeti reteta si revizuiti detaliile ca sa poata fi folosita.
- se potriveste de sare innainte de a aduga doi litrii de lichid?
- se fierb taitei proaspeti 20 minute? in 5 minute sint gata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu taitei de casa