Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

de Ksenya in Supe, 5 Apr 2019 | 389 vizualizari

 

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.
 
S-a scris mult despre aceste plante cat de miraculoase sunt ,mai jos aveti cateva surse de informare
Beneficiile leurdei le gasiti aici
Iar cel al urzicilor le gasiti aici 
Ideala pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post .
Ingredientele pricipale sunt luate din padure,rezulta o supa parfumata si usor picanta.
Va recomand s-o incercati si voi

 

INGREDIENTE

  • o mana buna leurda
  • o mana buna urzici
  • 1 lingura plina orez
  • 1 l stock de legume fierbinte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece (nerafinat)
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Smantana vegetala ( optional)
  • Codimente preferate dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici:


Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.


Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute.


Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs.


Separat, intr-o oala pentru supa adaugam uleiul, sotam ceapa taiata cubulete, adaugam o jumatate de ceasca de stock de legume si lasam 2 minute la foc mic.


Adaugam orezul si jumatate de litru de supa, lasam pe foc pana orezul este bine fiert.


Luam oala de pe foc si o lasam 10 minute sa racoreasca.


Urzicele si leurda le tocam si le adaugam in oala .


Cu un blender vertical transformam continutul intr-o crema adaugand restul de stock dupa consistenta dorita.


Se poate adauga si smantana vegetala, eu am lasat-o asa.


Potrivim de sare si piper dupa gust.


Condimentam dupa preferinte, eu am preferat-o in varianta originala. E foarte parfumata si nu necesita alte mirodenii.


Se serveste cu paine prajita atat rece cat si calda.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru o culoare mai intensa blansati verdeata fara capac. Scoateti imediat intr-un castron cu apa rece pentru cateva clipe, apoi lasati-le intr-o sita. Pentru o consistenta mai hranitoare adaugati in bol si cateva nuci caju.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Andra_Constantinescu 1

06.04.2019, 08:21

Interesanta!

dantes 1

06.04.2019, 10:15

simona72 1

09.04.2019, 15:39

O minune supa ta!! Cand culegi ingredientele cu mana ta preparatul este cel mai bio si cel mai bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Supa cu leurda si salata verde