Supa suedeza de peste

de mihaelar63 in Supe, 12 Ian 2015 | 1904 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Cristi Roman si mi-a starnit curiozitatea culinara . Cum o fi o supa si cu vin ? In consens cu restul ce am servit , garantez de 10 * cu steluta :d .Diferenta fata de reteta lui Cristi rezulta in urma muncii de documentare .Eu am avut doar peste de apa dulce. Reteta se prepara rapid si facil . cu siguranta ca o voi repeta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne si capete de stiuca
  • 2 l supa clara de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 varf cutit turmeric
  • 4 catei usturoi
  • 4 cartofi medii
  • 50 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 150 ml vin alb [ un pahar]
  • 250 ml smantana [ 1 cana ]
  • marar, cimbru uscat
  • frunzulite busuioc verde
  • sare
  • fulgi chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa suedeza de peste:

Se curata si se spala legumele .


Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit ..


Morcovul se taie feliute subtiri .


Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt .


Prajiti usor legumele in uleiul amestecat cu unt si pasta de rosii .Adugati zeama clara de curcan in care ati fiert pestele . Sarati .


Fierbeti supa adugand cartofii taiati cuburi, turmericul si putin cimbru+ marar .


Dupa 15-20 minute- cand morcovii sunt fierti si cartofii [ chiar daca sunt mai fierti vor da consistenta supei ]- se aduga si vinul .


Potriviti gustul cu sare , fulgi de chili .


Serviti supa cu bucatele de peste in ea decorata cu frunzulite de busuioc verde .

 

TIPS-URI

1

Daca aveti puteti folosi si putin peste afumat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa suedeza de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

13.01.2015, 06:21

Buna!!

dantes 1

13.01.2015, 13:03

Super!

Ksenya 1

14.01.2015, 09:23

asa cum am mai spus,pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de peste ca la Szeged