Supa verde de legume

de Corinuta in Supe, 4 Oct 2013 | 6352 vizualizari

 

In primul rand o sa va spun ca e o supa foarte gustoasa, sanatoasa si rapida - daca ai toate ingredientele la indemana. Apoi o sa va spun ca e una dintre retetele cu care am slabit.....v-am zis ca am avut de dat jos 20 de kg dupa sarcina? :P O sa va spun povestea odata....pana atunci va provoc sa incercati supica asta! E dintr-o carte draga mie, care in romana nu a aparut din pacate, se cheama "Turbo-charge your life in 14 days" si are o multime de retete sanatoase si delicioase! :x

 

INGREDIENTE

  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bat de telina
  • 1 zucchinni
  • 1 capatana broccoli
  • 1,5 l supa de legume
  • 150 g fasole verde
  • 150 g mazare verde
  • 150 g sparanghel verde
  • 85 g spanac verde baby
  • piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa verde de legume:

In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti inlocui cu cuburi de legume, dar credeti-ma ca nu e acelasi gustul, eu am incercat ambele variante.

De obicei folosesc legume proaspete, de data aceasta cateva le-am gasit numai congelate, dar sunt bune si asa.

Se pune la incins uleiul intr-o cratita incapatoare. Se curata, se spala si se toaca ceapa, usturoiul si telina, apoi se adauga in uleiul incins.

Se curata si se taie cubulete si zucchini-ul, si se adauga in cratita peste celelalte impreuna cu broccoli desfacut in buchetele mici. Se mai lasa 5 minute sa se caleasca in ulei amestecand de 2-3 ori, apoi se adauga supa de legume. Se lasa sa fiarba 5 minute.

Dupa 5 minute se adauga mazarea verde, fasolea verde - curatata si taiata bucati, sparanghelul - curatat si taiat bucati de 1 cm - si frunzele de spanac rupte sau tocate fasii mai mici.

Se mai lasa sa fiarba 5-8 minute, se asezoneaza cu piper proaspat macinat si se ia de pe foc. Se poate adauga la servire putin pesto verde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

zucchini se poate inlocui cu un dovlecel mic

2

eu de data asta n-am avut sparanghel, merge si fara, dar am scris reteta asa cum e ea, cu de toate

3

daca va place, puteti adauga spre sfarsit un fir de ceapa verde taiata in bucatele de 1 cm, si niste verdeata tocata, patrunjel au leustean de exemplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa verde de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

07.10.2013, 15:54

buna supica si sanatoasa stiu ca legumele verzi sunt bune pentru slabit

Corinuta 1

08.10.2013, 11:25

Mersi Simo scumpa! Am scris aici toata povestea http://www.bucataras.ro/articole/o-poveste-desprecum-am-pus-20-de-kilograme-si-leam-dat-jos-inapoi-51890.html . Bine, ceea ce a functionat la mine nu trebuie luat ad literam! Altii poate reusesc altfel!

Corinuta 1

08.10.2013, 11:26

Asa e Diu! Multumesc!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon