Supă/ciorbă de iepure

de Panacris in Supe, 13 Apr 2014 | 2491 vizualizari

 

O delicioșenie, ce îmi aduce aminte de copilărie ;) Pentru mine, supa înseamnă zeamă limpede cu tăiței sau găluște ;). În răgățime supa e: ciorba dulce din Ardeal ;), iar ciorba în sine musai să fie acrită cu borș sau bulion ;) Așa că nici nu știu cum să-i mai spun preparatului de mai jos ;) Cert este că e foarte sățios și lipsit de calorii. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi 2 bucăți,
  • tăiței de casă a la Panacris,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • verdeață pentru ornat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă/ciorbă de iepure:

Carnea de iepure se pune la fiert, în multă apă rece cu puțină sare, cca. 30 de minute. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de la carnea fiartă. Apoi se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, verdețuri și mirodenii, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute. Spre final se adaugă tăițeii de casă, lăsându-se la fiert minim 3 minute


;) Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață,ca atare, eventual cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă ;)


Spor și poftă bună! >:D<

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Satisfyyourcravings 1

14.04.2014, 15:53

Ahhhh, delicios!

Panacris 1

14.04.2014, 18:34

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

simonacallas 1

14.04.2014, 23:29

Ospat boieresc, nu alta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure