Tabouleh a la Panacris

de Panacris in Mancaruri de post, 11 Iun 2021 | 3982 vizualizari

 

Tot vreau am vrut prepar și eu Tabouleh, adică un fel de garnitură din cus-cus/bulgur, pătrunjel și roșii😉 Am degustat de câteva ori la meniurile turcești/arăbești. Acum i-a venit rândul, dar bineînțeles cu amprenta Panacris! 😉 Simplă și tare gustoasă, dar mai ales sățioasă! 

 

INGREDIENTE

  • Cereale de trei feluri prefierte (orez brun, grâu și orz) cca. 250 g,
  • Hasmațuchi verde cca. 10 fire,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Roșii 3 bucăți medii,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tabouleh a la Panacris:

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Ceapa verde și hasnațuchi se curăță și toacă mărunt.

Roșiile se spală și se taie cubulețe.

Într-un vas încăpător se amestecă cerealele fierte, cubulețele de roșii, ceapa verde și hasmațuchi mărunțit, se asezonează de sare și piper, apoi se lasă la rceecca. 15 minute, cât să se împrietenească aromele.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

E super sățioasă pentru o zi de post, fără carne! ;)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

13.06.2021, 11:03

oanapl 1

13.06.2021, 12:52

Și eu o am în plan. Ce poftă mi-ai făcut!

Ksenya 1

14.06.2021, 09:37

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de ton cu iaurt si ardei