Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat

de Angelica in Paste, 18 Dec 2013 | 1070 vizualizari

 

Rapid, savuros, gustos si satios!!!
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 2 carnat de casa proaspeti
  • 400 gr.taietei lati
  • 1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • 1 ardei rosu curatat si taiat fasii mari
  • 1 ceapa rosie curatata si taiata fasii mari
  • 1 ceapa galbena curatata si taiata fasii mari
  • 3 fire de ceapa verde taiata rondele
  • 1/2 dovleac placintar curatat si taiat cuburi potrivit de mari
  • 150 gr.hribi sau orice alte ciuperci curatate si taiate in bucati mari
  • 100 gr. rosii curatate de pielita si taiate cuburi mari
  • 100 gr.mazare verde
  • 1 fir de cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml.vin alb
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat:

1.Punem intr-o tigaie mai mare ulei de masline.

2.Luam carnatul si tragem cu mana din membrana bucatele mici de carne de marimea unor chiftelute.Le punem la prajit in tigaie la foc mediu pana se rumenesc, intorcandu-le pe toate partile.

3.Cand chiftelutele din carnat sunt aurii, adaugam usturoiul, apoi toate cele 3 tipuri de ceapa, ardeii, ciupercile si calim totul bine vreo 3 minute.

4.Punem apoi dovleacul, rosiile, mazarea, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade si legumele sunt patrunse.Cand sunt gata luam tigaia deoparte.


5.Intr-o oala punem apa cu sare, o punem pe foc si o aducem la fierbere.Punem pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care, le strecuram bine.

6.Punem din nou tigaia cu ratatouille pe foc si infierbantam tot continutul.Cand legumele sunt fierbinti, punem pastele si amestecam lejer pana pana sunt complet invaluite.

7.Servim pastele fierbinti, garnisite cu busuioc proaspat.


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei lati cu ratatouille si chiftelute din carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

18.12.2013, 20:07

Angelica 1

19.12.2013, 06:11

Mersi frumos tuturor!
Va pup!

marcela1979 1

22.12.2013, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taietei chinezesti cu legume si somon