Taitei de casa, cu ou

de Ina in Paste, 5 Noi 2011 | 6697 vizualizari

 

Dupa atatea gutui, hai sa trecem la lucruri serioase : azi facem taitei de casa :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare sau delikat 
  • faina  cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa, cu ou:

Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu facaletul.


Putem taia foile in doua metode:


1. - presaram faina peste foaia intinsa, apoi rulam si taiem fasii fine. Rasfiram si scuturam de surplusul de faina.


2. - Lasam foaia intinsa sa se usuce putin ( 15 - 20 minute ), apoi o portionam in fasii mai mici . Intrucat foaia este semiuscata, putem pune fasiile una peste cealalta, fara sa mai presaram faina. Nu se vor lipi intre ele si se vor taia foarte usor.


Daca nu-i folosim imediat, lasam taiteii sa se usuce pe o coala de hartie, apoi ii putem pastra in pungi , la loc uscat. Cand ii vom folosi, ii vom adauga asa, uscati, direct in ciorba clocotinda.


In imagini este prezentata metoda a doua.

 

TIPS-URI

1

Nu lasati foile sa se usuce prea mult, pentru ca se vor sfarma la taiere. 

2

Cu cat vom intinde foaia mai bine, cu atat vom obtine taiteii mai fini 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa, cu ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ina 1

06.12.2011, 21:30

Ai dreptate, Cristinootza taiteii din comert transforma supa intr-o.... piftie

MOKUSKA 1

10.09.2014, 21:16

Mulțumesc . Vreu să zic că ciorba arată de...îmi lasă gura apă

Panacris 1

10.09.2014, 22:21

Dar eu tot mașina de tăiței, o folosesc, mai bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa fara ou