Taitei de casa, cu ou

de Ina in Paste, 5 Noi 2011 | 6159 vizualizari

 

Dupa atatea gutui, hai sa trecem la lucruri serioase : azi facem taitei de casa :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare sau delikat 
  • faina  cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa, cu ou:

Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu facaletul.


Putem taia foile in doua metode:


1. - presaram faina peste foaia intinsa, apoi rulam si taiem fasii fine. Rasfiram si scuturam de surplusul de faina.


2. - Lasam foaia intinsa sa se usuce putin ( 15 - 20 minute ), apoi o portionam in fasii mai mici . Intrucat foaia este semiuscata, putem pune fasiile una peste cealalta, fara sa mai presaram faina. Nu se vor lipi intre ele si se vor taia foarte usor.


Daca nu-i folosim imediat, lasam taiteii sa se usuce pe o coala de hartie, apoi ii putem pastra in pungi , la loc uscat. Cand ii vom folosi, ii vom adauga asa, uscati, direct in ciorba clocotinda.


In imagini este prezentata metoda a doua.

 

TIPS-URI

1

Nu lasati foile sa se usuce prea mult, pentru ca se vor sfarma la taiere. 

2

Cu cat vom intinde foaia mai bine, cu atat vom obtine taiteii mai fini 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa, cu ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ina 1

06.12.2011, 21:30

Ai dreptate, Cristinootza taiteii din comert transforma supa intr-o.... piftie

MOKUSKA 1

10.09.2014, 21:16

Mulțumesc . Vreu să zic că ciorba arată de...îmi lasă gura apă

Panacris 1

10.09.2014, 22:21

Dar eu tot mașina de tăiței, o folosesc, mai bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa