Tarta cu 3 feluri de gem

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Noi 2015 | 1276 vizualizari

 

In acest fel vom impaca cu siguranta toate gusturile :)))) unde mai pui ca-i delicioasa!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 g faina( plus pentru infainat)
  • 225 g unt(min.82%)
  • 150 g zahar pudra
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un ou mare
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • gem de caise
  • gem de prune
  • gem de capsuni

Pentru uns:

  • 1 ou micut
  • 1 lingura de lapte
  • un strop de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu 3 feluri de gem:

Untul rece taiat felii se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, cu oul, sarea, praful de copt si vanilia si se framanta pana la omogenizare. Se mai infaineaza usor cu o mana de faina si se da la rece 30 de minute.


Dupa 30 de minute se imparte coca in doua, 3/4 vom folosi pentru baza blatului, iar un sfert pentru fasiile de deasupra ale gratarului.


Se intinde blatul de la baza, pe o suprafata bine infainata, la fel punem faina si pe sucitor, se asaza apoi in forma unsa cu unt, se pune deasupra o foaie pergament pe care aranjam boabe de fasole( greutate) si se coace pentru 15 minute la 180 de grade.


Intre timp intindem foaia pentru gratar pe o suprafata bine infainata si cu rotita decupam fasiile.


Punem gemurile in forma pe baza de aluat, ne ajutam de un colt de farfurie( plastic) sa le separam, asezam fasiile decupate deasupra, le ungem cu ou batut cu lapte si vanilie si coacem tarta pana se rumeneste( 25 sau 30 de minute).


Racim tarta obligatoriu si apoi o transferam cu grija pe un platou, e foate fragila si se poate rupe usor, sau daca nu, o putem servi direct din tava.


O bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu 3 feluri de gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

26.11.2015, 21:13

Multumesc Rocs...sunt foarte delicioase genul asta de prajituri cu gem...

mirela0911 1

27.11.2015, 09:30

Numai bunătăți faci, Ruxy draga!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:14

Multumesc Mirelusa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post