Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

de T I M E A in Prajituri, 30 Mai 2013 | 2470 vizualizari

 

Weekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am mai avut timp sa cumpar altele. Si cum aveam deja aluatul pregatit am preparat o tarta cu ce am gasit prin frigider: ananas si zmeura. In final a iesit o tarta super delicioasa. Dar promit ca o sa fac in curand si un desert cu capsuni :).
Reteta mea e dietetica pt ca am in casa om la regim pt cateva luni (fara galbenus de ou, fara grasime, etc.), dar voi puteti folosi unt si ou intreg si iaurt gras :).

 

INGREDIENTE

  • 100 gr margarina Rama
  • 1 lingura iaurt degresat
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 linguri zeama de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200-220 gr faina
  • Umplutura
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 450 ml lapte 1.5% grasime
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 ananas mare sau un ananas mai mic
  • Jeleu de zmeura:
  • aprox 100 gr zmeura congelata
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ananas si jeleu de zmeura:

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr).


Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.


Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul , sub forma rotunda. Asezam foaia intinsa intr-o tava rotunda tapetata cu faina (daca folositi tava de ceramica nu necesita ungere).


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste putin deasupra. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi scoatem crusta pe un platou.


Pregatim budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj si lasam cateva minute sa se raceasca cat sa nu fie fierbinte. Turnam budinca in crusta si nivelam.


Ananasul curatat si taiat bucatele il asezam de jur imprejur peste budinca.


Pregatim jeleul de zmeura:


Punem zmeura in blender pt cateva secunde.Strecuram apoi ca sa avem o pasta mai fina fara samburi. Amestecam cu zaharul si punem pe foc. Luam din sosul de zmeura 2-3 lingurite cat timp e inca rece si amestecam cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam cateva minute sa se raceasca putin.


Turnam jeleul intr-o punguta pe care o gaurim la un capat si picuram apoi jeleul peste bucatile de ananas.


Dam la frigider minim o ora inainte de servire, asta daca aveti rabdare pentru ca noi am servit imediat :)).

 

TIPS-URI

1

Pentru jeleu putem folosi si alte fructe de padure: mure, capsuni, afine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ananas si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

mihaelar63 1

04.06.2013, 00:14

Tarta arata minunat , sunt sigura ca este si foarte delicioasa Iar reteta dietetica este bine venita De mult timp spun ca ar trebui chiar o rubrica separata pentru retete dietetice pentru a le gasi mai usor

T I M E A 1

04.06.2013, 19:58

Mihaela de acord cu tine. Oricum tartele aste de fel sunt ele mai dietetice si bune rau

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 13:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure