Tarta cu budinca si capsuni

de Nicole28 in Prajituri, 14 Mai 2014 | 3419 vizualizari

 

este primul blat pe care l-am preparat singura. (N-am scapat de supravegherea stricta a mamei ;) )

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa minerala
  • putin praf de copt
  • un varf de cutit sare fina
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic budinca de capsuni
  • 0,5l lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina pentru tarte
  • 200ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • capsuni proaspete (300 grame)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca si capsuni:

Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.


Batem spuma albusurile cu sare si 3 linguri de zahar.


Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt si alte 3 linguri de zahar.


Dupa ce se dizolva zaharul si amestecul este spumos, adaugam pe rand cate putin albus batut si faina pana cand incorporam toata cantitatea.


Tava de tarte se unge cu ulei si apoi se presara faina.


Se toarna amestecul obtinut in tava, apoi se coace la cuptor pana cand se rumeneste si se coace la mijloc.


Ca sa stim cand este copt blatul, dupa 30 de minute de copt putem incerca cu o scobitoare, daca aceasta iese curata inseamna ca blatul este copt.


Rasturnam blatul copt pe un platou pe care am presarat putin zahar.


Budinca o preparam respectand instructiunile de pe ambalaj, apoi o turnam peste blatul rasturnat pe platou.


Peste budinca asezam un strat de capsuni spalate si taiate cubulete.


Gelatina o preparam, ca si budinca. Respectam instructiunile depe plic.


Turnam gelatina fierbinte peste capsuni si lasam sa se raceasca tarta, apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

15.05.2014, 10:11

foarte gustoasa!

Rocsi 1

15.05.2014, 11:21

Aromata si buna.

Nicole28 1

16.05.2014, 15:01

Multumesc!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)