Tarta cu cartofi si kaiser

de Laly in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2012 | 3748 vizualizari

 

De cand am vazut reteta intr-o revista am zis ca trebuie preparata numaidecat.Iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina +2 linguri
  • 120 gr unt + 50 gr
  • 350 ml lapte
  • 50 ml apa calduta
  • 6-7 cartofi mai mici
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri cu ulei
  • 300 gr kaiser afumat
  • 2 oua
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi si kaiser:

ALUATUL: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr unt taiat cubulete,apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul si il punem la rece pentru zece minute.


UMPLUTURA: curatam,spalam si taiem cartofii rondele de circa 5mm grosime.Curatam ceapa,o taiem solzisori si o punem la calit in ulei.Dupa circa doua minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri cu apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute.In alta tigaie topim untul ramas (50 gr),adaugam 2 linguri din faina ramasa si dupa un minut adaugam laptele putin cate putin.Amestecam continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.Cand se ingroasa sosul oprim focul si dam deoparte.Lasam 5 minute sa se raceasca si adaugam un ou batut.Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta.Punem peste aluat sosul alb si peste el adaugam kaiserul taiat cubulete.Peste stratul de kaiser punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cerc unul peste altul.Ungem deasupra cu oul ramas pe care l-am batut bine.Coacem la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.Se poate servi atat calda cat si rece.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi si kaiser" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Laly 1

02.09.2012, 21:59

Mena

kukibella 1

22.09.2012, 15:19

ce bine arata

Any81 1

02.07.2013, 15:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu branza