Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi

de Criss in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2012 | 2120 vizualizari

 

In aceasta perioada pietele sunt pline de verdeturi si e foarte bine sa profitam din plin de bogatia primaverii. "Buruiana" mea preferata e spanacul. Mi-am si facut provizii in congelator , insa imi place si salata verde, ceapa verde si ridichile, mai precis frunzele de ridichi. Daca anul trecut am facut o delicioasa supa crema din frunze de ridichi , acum am pregatit pentru micul dejun o tarta cu frunze de ridichi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru tarta:
  • -250 g faina
  • -120 g unt/margarina
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -1-2 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • -3 legaturi ceapa verde
  • -3 legaturi frunze de ridichi
  • -1 catel de usturoi
  • -2 oua
  • -150 g branza feta
  • -80 g cascaval
  • -putin marar verde
  • -cateva feli de rosii
  • -putin ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi:

Faina se amesteca cu untul rece si sarea, se adauga oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat care se pune in frigider.


Se aleg doar frunzele de ridichi proaspete, verzi nu si cele ofilite. Se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb mai mult de 5 minute. Ceapa se curata si se taie si se caleste in ulei. Nu va speriati ca e prea multa, ea scade foarte mult. Se adauga frunzele de ridichi fierte, scurse si tocate, branza feta rasa si ouale batute si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugam sare pentru ca feta e destul de sarata.


Aluatul de tarta se intinde in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace 8 minute, dupa care se presara pesmet, se adauga umplutura, deasupra se rade cascaval, se aseaza felii de rosii si firicele de marar si se introduce in cuptor pentru 20-25 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

04.05.2012, 22:41

arata grozav

LUK 1

05.05.2012, 14:57

nu m-am gandit ca se pot consuma si frunzele de la ridichi..credeam ca sunt amare

iri_iri 1

05.05.2012, 15:47

...nu stiam ca frunzele de ridichii se pot folosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Vinete acordeon