Tarta cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 6 Oct 2009 | 4326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia,apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 25 de minute.


Ciocolata o topim impreuna cu 100 ml de frisca. Punem la frigider si dupa ce s-a racit, adaugam restul de frisca batuta si lichiorul.

Crema astfel obtinuta am turnat-o peste blatul de tarta racit.


Am ornat cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Miha 1

07.10.2009, 23:53

Daca e de ultima generatie ar trebui sa mergi la un service sau la reprezentanta. Probabil ca trebuie sa-l si ghicesti cum coace,la ce temperatura...Daca Se rumeneste prea tare deasupra inainte ca timpul de coacere sa fi expirat,acopera tava cu folie de aluminiu,pana se face si in interior,apoi o scoti si lasi sa se rumeneasca. Manevra asta probabil ca va mari putin timpul de coacere. Daca arde la fundul tavii, e indicat sa pui un vas cu apa in cuptor, sub tava.

Oana 1

08.10.2009, 00:30

Eu zic sa incerci sa le coci la foc mic, pe gratarul de sus, asa are timp sa se faca la mijloc, apoi poti da la mediu sa se rumeneasca nitel desupra.... Misto tarta, MIha

rivka 1

23.12.2009, 20:59

am facut si eu azi, am pus deasupra budinca de ciocolata (facuta din jumatate de l de lapte si fulgi de ciocolata belgiana) si am stropit-o cu multa nuca de cocos.nu ammai pus frisca.
blatul l-am insiropat putin.
e ffff buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de mazare cu cartofi noi

de Bunica 7

ieri la 21:58

Desert mini savarine-reteta rapida

de Bunica 7

ieri la 21:05

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

de Ancutsa 6

ieri la 20:55

Desert briose cu trandafiri, nuci si dulceata de visine

de Ancutsa 6

ieri la 20:50

Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:28

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albus si Creme Ole