Tarta cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2014 | 1685 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :)
Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta cu dovlecei pregatita saptamana trecuta. De obicei arunc tot ce ramane, insa de aceasta data l-am pastrat la congelator, si bine am facut, caci mi-a aparut Miha in cale (pe pagina de Bucatara FB) cu o reteta de tarta cu ciuperci. Nu au nimic in comun cele doua retete, insa ideea de ciuperci mi-a placut! La fel si rezultatul! Nu ma atrageau astfel de "preparate" , insa incercarea de Paine umpluta pe care o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/paine-umpluta-60454.html si placinta cu Dovlecei de aici http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-dovlecei-64146.html m-au cucerit iremediabil! Iar combinatiile sunt multiple!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust

Pentru compozitie ne sunt necesare:

  • 10-15 ciuperci
  • 1 ou mare (de curte)
  • 2 linguri cu smantana grasa
  • 4 rondele de branza de burduf
  • cateva bastonase de ardei gras
  • cateva frunzulite de busuioc proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci:

Incepem prin a pregati aluatul: Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.


Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.


Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.


Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim compozitia:


Taiem ciupercutele in felii si le coacem pe o tava de aragaz, cat sa se rumeneasca usor.


Oul il batem spuma, adaugam smantana si omogenizam.


Din aluatul obtinut intindem o foaie subtire, in functie de marimea vasului in care vom coace tarta.


Ungem vasul cu ulei sau cu putin unt, asezam foaia si adaugam oul cu smantana. Deasupra aseazam rondelele de branza, ciupercutele coapte si bastonasele de ardei gras.


Coacem placinta la 150 de grade pentru 55 de minute aproximativ sau cat sa se rumeneasca usor.


O lasam sa se raceasca treptat in vas.


Se serveste rece, cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Din aluatul rezultat pentru cantitatile date, am folosit o bila de aluat de marimea unei portocale mici.

2

Cantitatile pentru compozitie sunt raportate la "bila" de aluat (exact pentru vasul in care am copt-o)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

12.08.2014, 17:51

Va multumesc tare mult tuturor! Va pup si va imbratisez cu drag!

Geanina87 1

12.08.2014, 18:55

Dya Daniela Andrei 1

12.08.2014, 21:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval